آیا می دانید چه چیزی باعث بوی بد دهان شما میشود؟
آیا شما از بوی بد دهان خود رنج میبرید؟):
نگران نباشید (: مشکل بوی بد دهان شما رفع می شود اگر همراه ما باشید(:
علت های بوی بد دهان
علت بوی بد دهان در کودکان و بزرگسالان عبارتند از:
- مصرف مواد غذایی نامناسب
- دندان های پوسیده و عفونت کرده
- خرابی دندانها و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- عفونت در سینوسها، گلو و یا بینی
- سیگار کشیدن و مصرف الکل
- مشکلات معده
- مصرف برخی از داروها
- مصرف برخی از غذاها
- چرخه قاعدگی
- وجود زخم یا عفونت در دهان
- روزهداری
- اضطراب و استرس
بوی بد دهان ممکن است ناشی از عوامل مختلف باشد دلایل اصلی شامل وجود دندانهای پوسیده، روکش نادرست دندانها، گیر کردن غذا در بین دندانها، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، لثههای متورم و خونریزی کننده ناشی از مسواکزدن نادرست، پرزهای بلند زبان، نادرستی در مراقبت از دندانهای مصنوعی و حتی مشکلات معده و گوارش میباشند.
برای حل این مشکلات، مراجعه به دندانپزشک برای درمان مشکلات دندانی و مشاوره با پزشک در مورد مشکلات گوارشی توصیه میشود. همچنین، مراقبت منظم از بهداشت دهان و اطلاع از نحوۀ صحیح مسواکزدن و استفاده از خیط دندانی نیز به کاهش بوی بد دهان کمک میکند.
1.مصرف مواد غذایی نامناسب
مصرف مواد غذایی چرب و فست فود، تخم مرغ و پروتئین بیش از حد، و مصرف سیر و پیاز میتوانند عواملی باشند که به بوی بد دهان منجر میشوند. تحقیقات نشان میدهد که افراط در مصرف این مواد میتواند سولفید هیدروژن را به میزان بیشتری تولید کند، که این ماده تاثیر زیادی در بوی بد دهان دارد. بهتر است مصرف متعادل و هوشمندانه از این مواد غذایی را رعایت کرده و به جای آن از سبزیجاتی مانند نعنا، جعفری و گشنیز استفاده کنید، زیرا این سبزیجات میتوانند در ضدعفونی کردن معده و بهبود بوی دهان مؤثر باشند.
2. دندان های پوسیده و عفونت کرده
دندان های پوسیده و عفونت کرده از عوامل اصلی بوی بد دهان هستند برای رفع این مشکل، بهتر است بلافاصله به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا مشکلات دندانی خود را برطرف کنید و بوی بد دهان را از بین ببرید. به یاد داشته باشید که این مشکلات ممکن است تشخیص دشواری داشته باشند و تأخیر در درمان باعث تشدید بوی بد دهان شود.
علائم نشان دهنده بوی بد دهان
- علائمی که نشان میدهند کودکان و بزرگسالان دچار بدبویی دهان هستند، شامل موارد زیر است:
- لثه در این افراد سفت و سخت میشود و به آسانی خونریزی میکند.
- روی دندانها پلاک وجود دارد.
- به دلیل عفونت، گرههای لنفاوی متورم شدهاند.
- فرد به گلودرد و یا درد در بینی دچار است.
- خشکی دهان و خشک و سفید شدن زبان
اقدامات مفید برای درمان بوی بد دهان
- دندانها و زبان خود را روزانه حداقل دو بار مسواک بزنید این کار باعث از بین رفتن باکتریها و پوسیدگی دندان میشود. همچنین، شستشوی زبان تا 70 درصد بوی بد دهان را کاهش میدهد.
- بعد از هر وعده غذایی دهان خود را با آب بشویید تا باقی ماندههای غذا را از بین ببرید.
- روزانه حداقل یک بار از نخ دندان استفاده کنید تا به باقی ماندههای غذا و پلاکهای باکتریایی دسترسی پیدا کنید(برای اطلاع از نخ دندان و طرز اسفادۀ آن روی لینک مربوطه کلیک کنید).
- روزانه حداقل یکبار از دهانشویه استفاده کنید تا باکتریها را از بین ببرید؛ از دهانشویههای حاوی فلوراید استفاده کنید و از دهانشویههای حاوی الکل خودداری کنید.
- هر شش ماه چکاپ دندانپزشکی کنید تا پلاکهای دندانی را از بین ببرید و مشکلات دندانی و لثه را بررسی کنید.
- بررسی سینوسها و مخاط انتهای حلق: در صورت مشکلات سینوسی یا آبریزش از عقب بینی، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا درمان مناسبی اعمال شود. استفاده ازآنتیبیوتیک، داروهای خشک کننده سینوس، اسپری نمکی، و مایعات مخصوص شستشوی سینوس میتواند به کاهش بوی بد دهان کمک کند.
- ترک سیگار: مصرف سیگار میتواند به بوی خاکستر در دهان منجر شود. ترک سیگار یک راه حل دائمی است، و همچنین از نعنا و خوشبو کننده دهان برای کاهش بوی بد موقت استفاده کنید.
درمان بوی بد دهان با قرص
مصرف برخی داروها میتواند عامل ایجاد بوی بد دهان شود. داروهایی که باعث درمان خشکی دهان و بوی نامطبوع میشوند عبارتند از:
- فوفل
- هیدرات کلرال
- اشتوتزن
- لاکتوگام
- کلرهگزیدین
- رانیتیدین
- نیتریتها و نیتراتها
- دی متیل سولفوکسید
- دی سولفیرام
- برخی از داروهای شیمی درمانی
- فنوتیازینها
- آمفتامینها
توجه:
استفاده از این قرصها بدون تجویز پزشک را توصیه نمیکنیم، مسئولیت مصرف این داروها به عهده خودتان است لطفاً قبل از هر گونه مصرف دارو، با پزشک خود مشورت کنید.